Sesongen 2019

December 24, 2018

Sesongen 2019

 

3.juledagsløpet markerer sesongstart. I 2019 blir Vinterkarusellen litt uregelmessig grunnet vinterferien og starter i Søgne som vanlig.

Det blir start i Søgne 12 .januar, med løp i Kristiansand 19.januar og Mandal 26.januar .  Søgne 9.februar  og Kristiansand 2.mars.Karusellen avsluttes i Mandal med 6. løp 9.mars.

 

.Hamburgmaraton 28.april er som alltid mål for en del mandalsløpere. For 34.år på rad, drar bussen fredag kveld.  Løpet samler alltid over 20000 løpere i vårvarme gater. Avslutning i parken Planten und Blumen er vårens høydepunkt. Fra Mandal drar hvert  år ca.35.

 

Mandalsløpet er alltid Pinseaften, i 2019  8.juni.

Konsmo-Helle rundt går søndag 30.juni,mens

Sentrumsjoggen eller Intersportjoggen blir torsdag 11.juli.

Sørlandsløpet  går i Furulunden onsdag 31.juli, hvis MHI finner arrangører.

Mandalsmaraton 22.september bør bli hovedmål for all miltrening i året som kommer.

Berlinmaraton helga etter, søndag 29.september har hatt mandalsløpere på startstreken hvert år siden 1984. Det blir buss nedover også i 2019.Vi  har 44 startnummer reservert og fast hotell fra år til år.I år var startnummer til løpet allerede utsolgt i november.

 

Sesongen avsluttes i Hålandsheia med Hålandsheia rundt  lørdag 9.  eller 16.november.Løpet ble bestemt lagt så seint for å unngå stevnekollisjon med Morothon i Søgne.

 

MHIs mosjonskarusell fortsetter i 2019 hvis noen tar på seg å gjennomføre dette populære tirsdagsarrangementet også neste sesong.

 

Alle løpsglade kan se en ny sesong lyst i møte. Med Furulunden og  alltid snøfrie strender finnes det løpemuligheter selv om ski kan være et godt alternativ..For de løpere som ikke nødvendigvis skal fortest mulig fram, er det viktig å minne om følgende: Ved å løpe saktere, har man det gøy lengre!

I utlandet er det ikke flaut å delta i løp som mosjonist. Alles mål er jo å komme til mål.

Felles aktivitet er en viktig motivasjon for at flest mulig skal bli fysisk aktive og i bedre form. Folkehelse og løping henger sammen. Den nye løpebølgen fortsetter. Vi håper den vil vare i mange år. Den første kom i 1980. I 2019  er behovet for trening minst like viktig som i fjor. Det er plass i våre løp og på våre treninger.

 -kalle-

 

 

 

Please reload

© 2016 maraton.no